(040) 2390620 info@vanl.nl
Vacatures

Vacatures

Momenteel zijn wij op zoek naar een aantal nieuwe collega’s! Hieronder vindt je de vacatures. Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

 

Stageproject Public Transport Replay

Stage Content Marketeer

Stageproject Plant Simulation

 

Stageproject Public Transport Replay

Beeld je in: het is het einde van jouw stage bij VANL. De meeste corona regels zijn over, jouw project was een succes, ADE (Amsterdam Dance Event) mag doorgaan en hierdoor is er een feest op het Museumplein dat rond drie uur ’s middags begint. De eerste bezoekers arriveren in Amsterdam rond 13:00u. Zo rond 14:00u is de stad al zo druk dat auto’s geweerd worden uit het centrum. Bij GVB (Openbaar Vervoerder Amsterdam) zijn de medewerkers druk bezig om alles in goede banen te leiden.

Public Transport Replay, de tool waar jij aan hebt gewerkt, stelt men in staat om een gekozen dag visueel na te spelen op een kaart terwijl er pop-ups zichtbaar worden met context informatie, wat een extra laag betekenis toevoegt. Je kunt de tijd voor- of achteruit spoelen en hiermee zie je alle voertuigen bewegen over de kaart. De kleur van het voertuig vertaalt zich naar punctualiteit: groen is op tijd, rood betekent vertraagd. Maar tijdens jouw stage heb je nog een extra functionaliteit toegevoegd: de kaart laat niet alleen de grotere dynamiek zien van een situatie achteraf, het kan ook de effecten van zo’n event voorspellen. Waar en wanneer komen voertuigen vast te zitten in de drukte? Wanneer zorgt dit voor een vertraging? Wanneer stabiliseert de situatie zich weer? En wat zijn de triggers voor deze anomaliteiten?

Alle tabellen en real-time data van alle bussen, metro’s en treinen in Nederlands zitten al in onze database. Onze grootste tabel heeft meer dan 4.3 miljard rijen. We voegen sinds het begin van dit jaar continue meer context data toe, zoals weersvoorspellingen, meldingen van de alarmcentrale, brugopeningen, evenementen, etc. Alle data die nodig is voor het project is aanwezig.

 

Wat ga je doen?

In dit project ga je aan de slag met de data science kant van Public Transport Replay. Je start met het definiëren van de gebruikte en nodige concepten en het opschonen van de data om logging fouten uit de analyse resultaten te houden. Dan moet je een base-line creëren; het berekenen van statistieken om het gemaakte model aan te toetsen. Bijvoorbeeld: wat is een ‘normale’ rijtijd? Wat is de gemiddelde punctualiteit? Daarna ga je aan de slag met process extraction: het vinden van het meest accurate model en de triggers die er voor zorgen dat rijtijd afwijkt van dit model. Gebaseerd op deze analyse ga je aan de slag met het schrijven van een algoritme dat in staat is om de vraag naar ‘flexibel openbaar vervoer’ te voorspellen. “Er wordt over drie dagen sneeuw verwacht, het is aan te raden om X minuten toe te voegen aan de rijtijden voor deze lijnen: (…)” of “Er is zojuist een evenement gepland rondom station (…), schakel extra materieel in om de extra reizigers op te kunnen vangen.”.

Jouw dagelijkse activiteiten

Elke ochtend start je met een korte team meeting; we vinden het fijn om te weten waar iedereen mee bezig is, en dit stelt ons in staat om te brainstormen als iemand ergens op vastloopt. We zijn een klein team en proberen zo elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Dit betekent niet alleen dat wij klaar staan ter ondersteuning van jou, maar ook dat we jouw hulp soms zullen inschakelen bij het oplossen van technische problemen of het maken van ontwerpen. Je zult de rest van de dag voornamelijk zelfstandig aan jouw project werken, met een onderbreking tijdens de lunch; dan wandelen we graag een rondje rondom het meer bij ons kantoor. Je zult regelmatige meetings hebben over jouw voortgang zodat alles soepel verloopt.

Jouw profiel

Wij zoeken naar iemand met de volgende kwaliteiten:

 • Je bent een HBO/WO master student in de richting van Data Science, Process Mining of Software Science.
 • Of; je hebt recentelijk een van deze masters afgerond en bent op zoek naar werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met het publieke domein en de data die hierbij om de hoek komt kijken.
 • Je bent 3-6 maanden beschikbaar. Afhankelijk van hoe lang je beschikbaar bent zullen we samen de scope van je project vergroten/verkleinen.
 • Je hebt (wat) ervaring met de volgende tools: .NET, C#, SQLServer, PROM, RapidMiner, of iets vergelijkbaars.

 

 • Je werkt zelfstandig, houdt je eigen workload in de gaten en kunt vragen stellen waar nodig.
 • Je kunt een stap terug nemen om het project van een vogelvlucht perspectief te bekijken.
 • Je vind het leuk om in een klein en sociaal team te werken.
Jouw werkomgeving

VANL is een vooraanstaande leverancier van software oplossingen in de gebieden van data analyse en proces optimalisaties. Sinds we het bedrijf zijn begonnen in 2005, is het openbaar vervoer onze core business geweest; dit heeft geresulteerd in een toegewijd en gespecialiseerd team. Inmiddels hebben we onze focus verbreed, en zijn we ook actief in manufacturing en fleet management. Wij creëren software die aantrekkelijk is, betrouwbare informatie levert, eenvoudig is in gebruik en bovenal een sterke en stabiele functionaliteit heeft. 

Wat wij bieden
 • Een klein, gezellig en geïnvesteerd team
 • Een gespecialiseerde werkomgeving
 • Kans op een baan na afstuderen
 • Grote zelfstandigheid

 

 • Maandelijkse vergoeding van EUR 350
 • Reiskostenvergoeding
 • Een stage in de inspirerende omgeving van de TU/Eindhoven, waar ons kantoor op de campus is gesitueerd.
Interesse?

Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet. Stuur jouw C.V. en motivatiebrief naar edegraaf@vanl.nl met als onderwerp “Sollicitatie Scriptie Process Mining / Machine Learning”, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Stage Content Marketeer

Ben jij op zoek naar een stage waar jouw mening wordt gewaardeerd en waar je creatieve vrijheid krijgt? Wil je een dubbele hoeveelheid ervaring opdoen? Heb jij affiniteit met IT en de ontwikkelingen in deze sector? Dan hebben wij wat je zoekt. Wij bieden een gecombineerde stage voor twee bedrijven die hecht samenwerken. Voor deze twee bedrijven zoeken we naar een sterke, creatieve content markteer.

Beide bedrijven focussen zich op data, ofwel het verzamelen ofwel het analyseren van deze data. Hierdoor kan de inhoud soms wat abstract zijn. Dat is precies waar de uitdaging van deze stage ligt: hoe communiceer je simpel en duidelijk over zulke complexe en uitgebreide materie? Dit is uitdagend, maar geeft ook veel mogelijkheden; je zult niet alleen teksten schrijven, maar je kunt ook video’s en/of animaties maken, klanten bezoeken, het ontwerp van de website herzien, maar bovenal zul je focussen op: een frisse marketing strategie die aansluit bij onze software: nieuw, informatief en begrijpelijk.

 

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage ga je aan de slag met een nieuwe marketing strategie, inclusief een volledige en uitwerkte campagne (doorlooptijd is drie – vier maanden) voor alle beschikbare platformen (denk aan Google, LinkedIn, Twitter, Mailchimp, Instagram, zelfs drukwerk is mogelijk). Je maakt content die hierbij aansluit, schrijft een marketing plan, stelt een budget op, voert de campagne uit en reflecteert hierop. Er is ondersteuning van de huidige marketer tijdens dit proces, maar er is veel creatieve vrijheid. Samen vormen we de stage.

Jouw dagelijkse activiteiten

Elke ochtend start je met een korte teammeeting; we vinden het fijn om te weten waar iedereen mee bezig is, dit stelt ons in staat om te brainstormen als iemand ergens op vastloopt. We zijn een klein team en proberen zo elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Hierna heb je een korte stand-up met jouw begeleider om te bespreken waar je aan gaat werken en of je hulp nodig hebt. Die dag ga je misschien naar een klant om wat materiaal te schieten of duik je in theorie over het maken van een effectieve animatie. Je werkt gedurende de dag voornamelijk zelfstandig aan jouw project, maar tijdens de lunch loopt iedereen die op kantoor is een rondje om het meer naast het pand. Op het einde van de dag reflecteer je op wat je die dag voor elkaar hebt gekregen en wat voor effect dit op jouw project plan heeft.

Jouw profiel

Wij zoeken naar iemand met de volgende kwaliteiten:

 

 • Je bent een HBO/WO bachelor student in Marketing, Design of Communicatie.
 • Of, je hebt recentelijk een van de bovenstaande studies afgerond en bent op zoek naar werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met IT.
 • Je bent beschikbaar voor een periode van 6 maanden.
 • Je hebt (wat) ervaring met de volgende tools: Mailchimp, Google Webmaster Tools, Linkedin-, Facebook- en Instagram for Business, Twitter and/or WordPress.
 • Je hebt (wat) ervaring met Adobe CC of vergelijkbare software.

 

 • Je werkt zelfstandig, houdt je eigen workload in de gaten en kunt vragen stellen waar nodig.
 • Je bent in staat om creatieve ideeën te vertalen naar tastbare concepten.
 • Je vind het leuk om in een klein en sociaal team te werken
  Jouw werkomgeving

  Zoals hierboven genoemd ga je aan de slag voor twee bedrijven: eXtractorONE en VANL.

  eXtractorONE is een start-up uit Eindhoven die zich momenteel klaar maakt om flink te gaan groeien. De software van eXtractorONE maakt het mogelijk om data van bijna elke website automatisch te downloaden en in een lokale of gehoste database te zetten. Hiervoor is geen programmeerkennis of modellering nodig bij de eindgebruiker. Het nieuwe kantoor bevindt zich op de TU/Eindhoven campus, waar je zult werken in een team van jonge developers en seniors, beiden met veel expertise. Het team bestaat uit leergierige, flexibele mensen. De huidige klanten bevinden zich zowel in het publieke domein (gemeentes) als de private sector (service bedrijven en makelaars).

  VANL is een vooraanstaande leverancier van software oplossingen op de gebieden van data analyse en proces optimalisaties. Sinds we het bedrijf zijn begonnen in 2005, is het openbaar vervoer onze core business geweest; dit heeft geresulteerd in een toegewijd en gespecialiseerd team. Inmiddels hebben we onze focus verbreed, en zijn we ook actief in manufacturing en fleet management. Wij creëren software die aantrekkelijk is, betrouwbare informatie levert, eenvoudig is in  het gebruik en bovenal een sterke en stabiele functionaliteit heeft.

  Wat wij bieden
  • Een klein, gezellig en geïnvesteerd team.
  • Een gespecialiseerde werkomgeving
  • De vrijheid om jouw stage zelf in te delen en te experimenteren met content
  • Grote zelfstandigheid 
  • Maandelijkse vergoeding van EUR 350
  • Reiskostenvergoeding
  • Een stage in de inspirerende omgeving van de TU/Eindhoven, waar ons kantoor op de campus is gesitueerd
  Interesse?

  Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet. Stuur jouw C.V. en motivatiebrief naar edegraaf@vanl.nl met als onderwerp “Sollicitatie Scriptie Process Mining / Machine Learning”, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Stageproject Plant Simulation

  Stel je voor; het is het eind van jouw stage en je hebt deze succesvol afgerond. Een van onze klanten in de productiesector vraagt zich af of ze moeten investeren in een nieuwe machine. Gelukkig kunnen we nu gebruik maken van het model dat je hebt gemaakt in Plant Simulation (een tool van Siemens). Samen met deze klant gaan we spelen met dit model. Wat gebeurt er met de productie als we een nieuwe machine toevoegen? Gaat de doorlooptijd omlaag? Wordt er meer geproduceerd? Zorgt het ervoor dat er meer medewerkers aangenomen moeten worden? Of zit de bottleneck ergens anders?

  De real-time productiedata – wie werkt er aan welk werkstation aan welk item uit welk productieorder (bijvoorbeeld) – staat klaar in onze database. We monitoren het volledige productieproces en doen dit, waar mogelijk, automatisch – het gat door menselijke fouten zo klein mogelijk makend. Er is al een eerder model gemaakt gebaseerd op het productieproces van een van onze klanten, gebaseerd op een kleinere dataset. Nu willen we uitbreiden en verbeteren. Jij zult degene zijn die het daadwerkelijke proces in de productiehal in kaart gaat brengen en met dit model aan de slag gaat.

   

  Wat ga je doen?

  Zoals hierboven omschreven ga je werken aan een simulatiemodel. Je gaat op zoek naar punten waarop de klant kan verbeteren en hebt hiermee een directe impact met jouw stageproject. De kern van het project is, uiteraard, de data. Je begint met het definiëren van de gebruikte en benodigde concepten en zult de data moeten opschonen.

  Hierna zullen er pijler statistieken berekend moeten worden die gebruikt kunnen worden als 0-meting om het model tegen aan te leggen. Bijvoorbeeld; wat is de gemiddelde doorlooptijd per werkorder?

  Uiteindelijk kan je dan focussen op process extraction; het daadwerkelijke proces vinden uit de productiehal. Je vindt deze process flow bijvoorbeeld door het toepassen van een variantenanalyse op de event log. Zodra je een representatief model hebt gevonden kunnen we het in Plant Simulation gaat toepassen en spelen met de beïnvloedende factoren.

  Jouw dagelijkse activiteiten

  Elke ochtend start je met een korte teammeeting; we vinden het fijn om te weten waar iedereen mee bezig is, dit stelt ons in staat om te brainstormen als iemand ergens op vastloopt. We zijn een klein team en proberen zo elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Hierna heb je een korte stand-up met jouw begeleider om te bespreken waar je aan gaat werken en of je hulp nodig hebt. Die dag ga je misschien naar een klant om wat materiaal te schieten of duik je in theorie over het maken van een effectieve animatie. Je werkt gedurende de dag voornamelijk zelfstandig aan jouw project, maar tijdens de lunch loopt iedereen die op kantoor is een rondje om het meer naast het pand. Op het einde van de dag reflecteer je op wat je die dag voor elkaar hebt gekregen en wat voor effect dit op jouw project plan heeft.

  Jouw profiel

  Wij zoeken naar iemand met de volgende kwaliteiten:

  • Je bent een HBO/WO master student in de richting van Data Science, Process Mining of Software Science.
  • Of; je hebt recentelijk een van deze masters afgerond en bent op zoek naar werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met het publieke domein en de data die hierbij om de hoek komt kijken.
  • Je bent 3-6 maanden Afhankelijk van hoe lang je beschikbaar bent zullen we samen de scope van je project vergroten/verkleinen.
  • Je hebt (wat) ervaring met de volgende tools: PROM, RapidMiner, of iets vergelijkbaars.

   

  • Je werkt zelfstandig, houdt je eigen workload in de gaten en kunt vragen stellen waar nodig.
  • Je kunt een stap terug nemen om het project van een vogelvlucht perspectief te bekijken.
  • Je vind het leuk om in een klein en sociaal team te werken.

   

  Jouw werkomgeving

  VANL is een vooraanstaande leverancier van software oplossingen op de gebieden van data analyse en proces optimalisaties. Sinds we het bedrijf zijn begonnen in 2005, is het openbaar vervoer onze core business geweest; dit heeft geresulteerd in een toegewijd en gespecialiseerd team. Inmiddels hebben we onze focus verbreed, en zijn we ook actief in manufacturing en fleet management. Wij creëren software die aantrekkelijk is, betrouwbare informatie levert, eenvoudig is in  het gebruik en bovenal een sterke en stabiele functionaliteit heeft.

  Wat wij bieden
  • Een klein, gezellig en geïnvesteerd team
  • Een gespecialiseerde werkomgeving
  • Kans op een baan na afstuderen
  • Grote zelfstandigheid
   •  

   • Maandelijkse vergoeding van EUR 350
   • Reiskostenvergoeding
   • Een stage in de inspirerende omgeving van de TU/Eindhoven, waar ons kantoor op de campus is gesitueerd.
   Interesse?

   Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet. Stuur jouw C.V. en motivatiebrief naar edegraaf@vanl.nl met als onderwerp “Sollicitatie Scriptie Process Mining / Machine Learning”, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

   Jouw toekomstige collega’s

   Abe de Graaf

   Abe de Graaf

   Managing Director & All-round Programmeur

   Jesse Hahn

   Jesse Hahn

   Developer

   Han Swinkels

   Han Swinkels

   Developer

   Nooit een vacature missen?

   * indicates required

   Benieuwd naar de mogelijkheden?

   Kantoor

   Gebouw Twinning, De Zaale 11
   5612 AJ Eindhoven

   Bereikbaar

   Maandag - Vrijdag:
   8.30 - 17.30

   Bellen?

   (040) 2390620