fbpx
(040) 2390620 info@vanl.nl

TMWalker4 in Openbaar Vervoer

door | dec 20, 2017 | Nederlands

Bij Berco is de waarde aangetoond van TMWalker4 in een manufacturing omgeving. Het pilot project is bijna afgerond en de plannen voor een vervolg liggen al klaar. Back to the roots. Tijd om iets te melden over TMWalker4 voor het Openbaar Vervoer.

We zijn al even bezig om onze TMWalker SaaS omgeving opnieuw in te richten. Het doel van het project is om de analyse omgeving volledig rule-based in te richten voor heel OV-Nederland, inclusief de context. Ja, het is een hele klus. We reverse-engineeren alle programmatuur om de logica vast te leggen in regels. Daarnaast voegen we nieuwe functionaliteiten toe die het leven van de analist makkelijker maken.

In het eerste deel van het project  zijn we bezig om de Architect app operationeel te maken op het niveau van TMWalker3. Dus analyses voor bijvoorbeeld punctualiteit, rijtijden, homogene perioden en rijtijdverdeling over de haltes. Net zo betrouwbaar als in TMWalker3 maar dan moderner, aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker. We hebben onze huidige klanten gevraagd om simultaan aan dit project hun TMWalker3 omgeving te mogen upgraden naar TMWalker4. Een mooie gelegenheid om te zien of we alle varianten van bedrijfsregels aankunnen.

Grofweg zijn/worden deze onderwerpen achtereenvolgens aangepakt:
1.       Context van het OV
2.       Beschrijving van het netwerk: Topology
3.       Beschrijving van het netwerk: Linear features
4.       Dienstregelingen: Timetables
5.       De uitvoering: Operations Monitoring and Control Actions

In volgende blogs zullen we meer ingaan op de inhoud.

Share This

Share this post with your friends!