fbpx
(040) 2390620 info@vanl.nl

Tussenstand “TMWalker4 in Manufacturing” bij Berco

door | okt 25, 2017 | Nederlands

De inzet van TMWalker4 in een fabricageproces van automatten is natuurlijk heel anders dan in het Openbaar Vervoer. Zowel voor Berco als voor ons een interessant pilot project. Inmiddels zijn we een paar maanden verder, dus tijd voor een tussenstand!

Fase 1: Centrale deel

Het centrale deel is klaar. Vergelijkbaar met het generieke Transmodel datamodel voor openbaar vervoer, bestaat er nu ook een generieke manufacturing database. Na het bestuderen van onder andere het ERP-systeem van Berco en SAP, hebben we een algemeen bruikbare database ontwikkeld voor een fabricageproces. Er is een interface gedefinieerd met het ERP-Systeem en de gegevensuitwisseling is operationeel. De werkorders gaan vanuit de orderadministratie de manufacturing database in en na afloop gaan de gereed-meldingen vanuit productie weer terug de orderadministratie in. Uiteraard zitten er meer smeuïge details in de TMWalker4 database dan er doorgegeven hoeven te worden aan het ERP-systeem. Deze koppeling was dit niet mogelijk geweest zonder samenwerking met de ICT-afdeling van Berco en een aantal gebruikers die we hiervoor mochten interviewen.

Fase 2: Proof of concept: de sealmachine

Digitron en LabelSolutions hebben meegeholpen om een testopstelling samen te stellen. De seals (een setje van meestal vier automatten, verpakt in een transparante seal) worden automatisch voorzien van een unieke barcode (in de volksmond wordt deze al de Bercode genoemd) en met een vision-labelscanner worden zowel de Bercode als het klantetiket gescand. De gescande, unieke Bercodes van de seals worden opgeslagen in de database voor track-and-trace toepassingen. Het gebruik van een vision labelscanner opent de mogelijkheid om ook de kwaliteit van de klantetiketten te meten en daarover te rapporteren.

Bij de sealmachine staat een werkstation. De operator moet een werkorder scannen en dan wordt de bijbehorende wizard-achtige dialoog in TMWalker4 gestart. De operator wordt door de stappen heen geholpen. Naast het registreren van barcodes en het leggen van waterdichte koppelingen tussen seal, omverpakking en werkorder, zitten in die dialoog ook kwaliteitscontroles. Zo wordt er bijvoorbeeld een foto getoond van de automatten zodat een visuele contourcheck gedaan kan worden.

Momenteel zijn we druk bezig om de nieuwe werkwijze en schermdialoog voor de sealmachine operator te testen en fijn te slijpen. Als blijkt dat alles goed werkt, dan gaan we het uitrollen naar de fabriekshal. Eerst voor de matten van één autofabrikant, vervolgens gaan we klant voor klant uitrollen.

We houden je op de hoogte! 

Share This

Share this post with your friends!