fbpx
(040) 2390620 info@vanl.nl

FlowBuilder

De FlowBuilder app is een grafische omgeving waarin u op gebruiksvriendelijke wijze automatische verwerkingen en (langlopende) werkstromen kunt vastleggen en uitvoeren.
FlowBuilder app
FlowBuilder app screenshot

Werkstromen gaan in essentie over het organiseren van werk. Het is een set van activiteiten waarin aangegeven is wie wat moet doen en in welke volgorde. Dit kunnen zowel handmatige activiteiten zijn die uitgevoerd worden door mensen, als computerprogramma’s die op de achtergrond automatisch gestart worden. Een werkstroom coördineert dus mensen en software.

Met de manier waarop het werk wordt georganiseerd, onderscheidt een organisatie zich van de concurrenten. Een andere manier van organiseren kan bijvoorbeeld leiden tot een kortere looptijd, lagere exploitatiekosten, meer flexibiliteit of een beter eindproduct. Het ‘werkproces’ is daarmee een waardevol bezit dat goed gemanaged dient te worden.

Een werkstroom:
– wordt grafisch samengesteld in de FlowBuilder app
– kan gebruik maken van collecties en items die in de Databank/DIYA zijn gedefinieerd.
– kan handmatig en/of automatisch gestard worden.
– kan een tegel op het startscherm zijn.
– heeft een tijdlijn waarop gebeurtenissen vermeld worden.
– kunt u koppelen aan de TMWalker service, zodat externe applicaties ook interactie kunnen hebben met de werkstroom.

Activiteiten

In de FlowBuilder zijn standaard veel soorten activiteiten aanwezig. Dit kunnen basale activiteiten zijn zoals een beslissing (IF), een lus (FOR EACH, WHILE) maar bijvoorbeeld ook een item toevoegen aan een collectie, of iemand binnen TMWalker een bericht sturen.

Tijdlijn

Van alle activiteiten in de werkstroom wordt bijgehouden wanneer ze gestart en geëindigd zijn en of er bijzonderheden waren bij de uitvoering. Bij het samenstellen van de werkstroom kunt u ook zelf gedefinieerde meldingen aan de tijdlijn laten toevoegen.

Illustraties

Een administratie kan één of meerdere informatieve illustraties bevatten. De illustraties, zoals grafieken, tabellen of meters, zijn direct opvraagbaar en worden real-time bijgewerkt. Door een illustratie aan de starttegel te koppelen wordt uw startscherm een interactief dashboard.

Status?

Welke werkprocessen lopen er, en lopen ze nog op tijd? Met de tracking functies van de FlowBuilder kunt u opvragen welke werkstromen er nog actief zijn, bij welke activiteit ze zijn (blijven hangen) en ook hoe lang er over iedere activiteit is gedaan. Zo weet u exact waar u in de organisatie van het werk moet ingrijpen om het werkproces weer vlot te trekken of te verbeteren.

Klaar voor Process Mining

Hoe loopt het werkproces nou werkelijk? En waar zitten de bottlenecks? Met de Miner kunt u dit opvragen. De gebeurtenissen op de tijdlijn van de werkstroom spelen hierbij een belangrijke rol.  U kunt deze historie nu alvast gaan opbouwen.

Kortom:
Met de FlowBuilder-app organiseert en bewaakt u uw werkprocessen. De werkstromen sturen op een gestructureerde wijze de medewerkers en programma’s aan. Door communicatie te stimuleren worden werkprocessen en informatie betrouwbaarder. Alles is er op gericht om uw organisatie vooruit te helpen richting Operational Excellence.

Need our input?

Ask away!

Contact

VANL Software
Vluchtoord 5-B
Postbus 635
5400 AP Uden

Telefoon
(0413) 216378

E-mail
info@vanl.nl

Volg ons!

* indicates required

© 2017 VANL Software

VANL en VANL Software zijn handelsnamen van Vervoerapplicaties Nederland BV